MediaWatch

Boris Johnson er Storbritanniens næste premierminister

Den konservative politiker Boris Johnson, som bl.a. har en fortid som journalist og EU-korrespondent i Bruxelles for den britiske avis The Daily Telegraph, skal styre briternes farvel til EU som landets nye premierminister.

Storbritanniens nye premierminister har tidligere arbejdet som EU-korrespondent for den britiske avis The Daily Telegraph. Foto: Hannah Mckay / Reuters / Ritzau Scanpix

Storbritannien næste premierminister hedder Boris Johnson.

Det står klart, efter at resultatet af en afstemning blandt Det Konservative Partis omkring 160.000 medlemmer tirsdag er blevet offentliggjort.

55-årige Johnson, der er tidligere udenrigsminister og stor brexittilhænger, er valgt som konservativ leder og ny premierminister foran modkandidaten og den nuværende udenrigsminister, Jeremy Hunt.

Det blev til en klar sejr til Johnson, der modtog 92.153 stemmer. Hunt fik 46.656 stemmer. I alt stemte 87,4 procent af de stemmeberettigede partimedlemmer.

Johnson tiltræder officielt som premierminister onsdag. Her overtager han tøjlerne fra Theresa May, der 7. juni officielt meddelte sin afgang.

May trådte af, efter at hun ad flere omgange havde forsøgt at stemme en aftale om brexit igennem i det britiske Underhus.

Det lykkedes ikke, og derfor er det nu op til Boris Johnson at styre briternes farvel til det europæiske fællesskab. Han har på forhånd sagt, at Storbritannien forlader EU som planlagt senest 31. oktober - aftale eller ej.

Boris Johnson har en fortid som journalist på først avisen The Times og siden på The Daily Telegraph, som han var korrespondent for i Bruxelles i perioden 1989 til 1994. Her blev han hurtigt berømt og berygtet for at stille kritiske spørgsmål og skrive skæve historier om det europæiske samarbejde.

/ritzau/Reuters

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere