MediaWatch

30 millioner kroner skal sikre pressefrihed i EU-landene

En fond til støtte for undersøgende journalistik på tværs af EU-landene er et af de projekter, som EU-Kommissionen poster i alt 4,2 euro i som led i EU's forpligtelse til at fremme pressefrihed i medlemsstaterne.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen vil i år investere 4,2 mio. kr. svarende til lige over 30 mio. kr. i tre pilotprojekter, som skal sikre pressefriheden og støtte undersøgende journalistik i EU-landene. Det oplyser kommissionen i en pressemeddelelse torsdag.

Det første initiativ går ud på at oprette en europæisk mekanisme, der hurtigt skal reagere, hvis pressefriheden knægtes. Den nye mekanisme skal kunne yde beskyttelse og juridisk bistand til journalister og hjælpe med at bringe sagerne frem i offentligheden. Projektet støttes med 1,5 mio. euro.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs