MediaWatch

Storbritannien griber ind over for saudisk investering i britiske medier

Bekymring over, hvorvidt en saudisk investering i to britiske medier kan få konsekvenser for mediernes uafhængighed, har fået den britiske kulturminister til at igangsætte en undersøgelse af handlerne.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

En saudisk investering på 30 pct. i britiske The Independent og The Evening Standard skal nu undersøges nærmere af britiske myndigheder. Det oplyser den britiske kulturminister Jeremy Wright ifølge Financial Times.

De to medier er begge en del af Lebedev Holdings, som er ejet af den russiskfødte forretningsmand Evgeny Alexandrovich, som har frasolgt 30 pct. af medierne til den saudiske investor Sultan Mohamed Abuljadayel.

Kulturministeren sagde tidligere på måneden, at han havde i sinde at igangsætte en undersøgelse af handlen, men at han først ville tage endelig stilling senere på måneden, når ejeren havde haft mulighed for at gøre sine synspunkter gældende. Torsdag meddelte ministeren, at han har valgt at gribe ind på trods af de redaktionelle garantier, som ejeren har givet.

"Jeg mener fortsat, at hensynet til den offentlige interesse i ytringsfrihed og retvisende nyhedsjournalistik er relevant i forhold til denne handel. Derfor anser jeg det for at være passende for mig at gribe ind i denne sag," udtaler han ifølge Financial Times.

Det er de britiske myndigheder med ansvar for regulering af medier og konkurrencehensyn, herunder mediestyrelsen Offcom, der skal kigge nærmere på handlerne.

Saudisk investering i to britiske aviser bekymrer regering

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs