MediaWatch

Professor afviser behov for at stramme beskyttelsen af privatliv efter Sass-exit

Henrik Sass Larsens afgang fra politik har fået tidligere justisminister til at opfordre til stramning af reglerne for beskyttelse af privatlivets fred. Men det er der ikke belæg for, mener juraprofessor.

Ritzau Scanpix/Henning Bagger
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Henrik Sass Larsens (S) exit fra dansk toppolitik har fået flere politikere til at kritisere mediernes dækning af Sass' person. Men dækningen har ikke været over stregen, vurderer Sten Schaumburg-Müller, juraprofessor ved Syddansk Universitet, over for Berlingske.

Sass Larsen meddelte mandag, han træder tilbage fra den politiske scene, da han mener, at prisen er for høj for en plads i dansk toppolitik - bl.a. på grund af mediernes søgelys. Det fik tidligere justists- og forskningsminister for Venstre, Søren Pind, til at kommentere på Facebook, han mener, en kommende justitsminister bør skærpe reglerne "stenhårdt" i forhold til æreskrænkelse og beskyttelse af privatlivets fred. Men det er ikke grund til, vurderer Sten Schaumburg-Müller.

"Min faglige vurdering er, at reglerne i deres nuværende form er dækkende. Jeg synes bestemt ikke, at de skal strammes, som Søren Pind foreslår. Som politiker i et demokratisk samfund må man kunne tåle at stå på mål," siger Sten Schaumburg-Müller til Berlingske.

Han har svært ved at se, hvordan en stramning af reglerne, mere end de allerede er, ville skulle foretages, uden at komme på kant med både dansk og europæisk lovgivning. Reglerne er faktisk allerede fornyet i år. I den anledning blev en gennemgang foretaget, hvor man ikke fandt grund til at "ændre på balancen i paragraf 264 d", der omhandler strafudmåling for uberettiget videregivelse af meddelelser eller billeder om andres private forhold, der ikke er relevante for offentligheden, skriver Berlingske.

Medier om Sass-kritik: Vi har bare passet vores arbejde

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere