MediaWatch

Mulige støttepartier vil tale offentlighedslov i regeringsforhandlinger

Efter folketingsvalget er der ikke længere et flertal for markante ændringer af offentlighedsloven, skriver Information. Partier vil inddrage spørgsmålet i de igangværende regeringsforhandlinger.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Under de igangværende regeringsforhandlinger vil både Radikale Venstre, SF og Enhedslisten bringe spørgsmålet om en revidering af offentlighedsloven på banen. Det skriver Information.

Efter folketingsvalget i sidste uge har Socialdemokratiet og Venstre et flertal i Folketinget med 91 mandater, og dermed er der ikke et flertal for "markante lempelser af offentlighedsloven" af offentlighedsloven, skriver Information. Ikke desto mindre vil de partier, som er en del af regeringsforhandlingerne, bringe spørgsmålet op.

"Vi kan godt se, at det kan blive svært. Desværre er der et meget snævert flertal for bevarelse af offentlighedsloven i form af Socialdemokratiet og Venstres 91 mandater, men det skal ikke forhindre os i at blive ved med at skubbe på for reformer," skriver Pia Olsen Dyhr, formand for SF, i en mail til Information.

Den nuværende og fra flere kanter udskældte offentlighedslov trådte i kraft i 2014. Der har de seneste år været tilløb til ændringer af loven, men altså uden resultat.

Ændring af offentlighedslov står på usikker grund

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs