MediaWatch

Mette Bock fortryder ikke smalt medieforlig

Forandringen af DR var aldrig blevet gennemført med en bred medieaftale, mener Mette Bock, der ikke vil spekulere i, om forliget bliver ændret efter folketingsvalget.

Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

Dagens folketingsvalg kan ændre magtbalancen på Christianborg og sende den smalle medieaftale mellem VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti på pension efter bare et år. Flere oppositionspartier har meldt ud, at de ønsker en ny medieaftale i forlængelse af et eventuelt regeringsskifte efter folketingsvalget.

Alligevel fortryder Mette Bock (LA), der som kulturminister forhandlede aftalen igennem, ikke, at grundlaget for forliget blev smalt, siger hun i et interview til Altinget.

"Nej, for vi var aldrig nogensinde kommet igennem med de her ting, hvis det skulle være et bredt forlig. S, R og SF meldte på forhånd ud, at de ikke ville gå med til nogen som helst form for reduktion i DR’s budget. Så en forudsætning for at lave denne aftale var, at den blev lavet med DF. Jeg synes, det var et rigtig godt og visionært medieforlig. Hvis et nyt flertal vil lave et andet medieforlig… Det gider jeg ikke spekulere i," siger Mette Bock til mediet.

Hun beskriver samarbejdet med Dansk Folkeparti om medieaftalen som blandet. Mens parterne har været enige om nogle ting såsom DR-beskæringen, har forløbet omkring udbuddet af FM4-tilladelsen været "pinagtigt", siger Mette Bock med henvisning til ændringerne af udbuddene, der er sket siden medieaftalen.

Først blev kravet om beliggenhed skærpet i udbuddet af FM4, og da Radio24syv meldte pas på udbuddet på grund af det geografiske krav, blev udbuddet af en ny DAB-kanal ændret og rettet mere i retning af en taleradio frem for en kanal med fokus på kultur og klassisk musik, som medieforliget lagde op til.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere