MediaWatch

Mette Frederiksen: Det er "almindelig god ledelse" at udtalelser til pressen koordineres

Socialdemokratiets formand afviser, der skulle være noget odiøst i, at partiets ordførere skal aftale det med hovedkvarteret, inden de udtaler sig til pressen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiets ordførere skal kontakte partiets valghovedkontor, hvis de skal svare på spørgsmål fra pressen under den kørende valgkamp til Folketinget. Det har gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i en mail til partiets folketingsgruppe indskærpet, hvilket skabte debat om topstyring af partiet tirsdag.

Over for Politiken afviser partiformand Mette Frederiksen (S) imidlertid, at der skulle være noget odiøst i beslutningen.

"Jeg synes faktisk, det er helt almindelig god ledelse. Jeg går jo heller ikke og udtaler mig om alt muligt, selv om jeg er partiets formand, uden at det er noget, vi har overvejet. Så for mig er det kun et ledelsesspørgsmål. I en valgkamp bliver der stillet rigtig mange spørgsmål, der bliver givet mange interview, og der er mange emner oppe til debat. Og vi vil selvfølgelig have, at man udtaler sig på vegne af det kollektiv, Socialdemokratiet er. Vi skal bare lige have mulighed for at vende de svar, vi giver," siger hun til avisen onsdag.

Det var også Politiken, der tirsdag kunne referere fra mailen fra Henrik Sass Larsen, hvori han understregede, at "alle pressehenvendelser skal koordineres med Christiansborg".

Mens mailen af bl.a. af professor i ledelse, Steen Hildebrandt, blev kaldt for et udtryk for "uhensigtsmæssig mistillid", blev den efterfølgende bakket op af S-ordførere Pernille Rosenkrantz-Theil og Astrid Krag, der over for Ritzau kaldte det "helt uproblematisk", at udtalelser under valgkampen bliver strømlinet.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs