MediaWatch

Ændring af offentlighedslov står på usikker grund

Selvom et bredt flertal i Folketinget står bag et ønske om at ændre offentlighedsloven, vil flere partier ikke love, at loven bliver lempet, hvis de faktisk kommer i regering.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Flere gange er det slået fast, at et flertal i Folketinget bestående af røde og blå partier ønsker et opgør med offentlighedsloven fra 2013. Alligevel vil et række af partierne, der udgør flertallet, ikke love, at lempelserne bliver gjort til virkelighed, hvis de ender med at danne regering efter valget i juni. Det skriver Politiken.

Fra Liberal Alliance, der tidligere har meddelt, man vil arbejde på at afskaffe de tre konkrete paragraffer, der er blevet kritiseret for at begrænse åbenheden i centraladministrationen, lyder det, man ikke vil garantere, at partiet arbejder "lige så indædt for det i næste valgperiode" som hidtil.

Tilsvarende lyder det fra Konservative, at partiet ikke stiller garantier, men at lempelserne vil være en del af et bud på et nyt regeringsgrundlag, hvis partiet kommer i regering. Heller ikke DF eller SF vil stille garantier, mens både Radikale Venstre og Enhedslisten står fast på en lempelse af loven som krav for regeringsdannelse. Pernille Skipper (E) kalder det "rigtig ærgerligt" at de øvrige partier ikke vil stille samme garanti.

"Det er voldsomt frustrerende. De lover hele tiden, at de vil kæmpe for offentligheden, og hvordan de vil dyrke åbenheden. SF har endda adskillige gange turneret med, at de var en del af en åbenhedstrojka. Men man skal jo også være villig til at sætte noget ind på det i sidste ende," siger hun til Politiken.

Bredt flertal vil ændre offentlighedslov efter et valg

Mediestøtte og vækstplan: 7 spørgsmål branchen søger svar på i valgkampen 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs