MediaWatch

Partier vil holde kulturpolitik væk fra EU

Alternativet er ifølge Altinget det eneste parti, der har en udførligt formuleret kulturpolitik forud for valget til Europa-Parlamentet, mens andre partier sætter medlemslandene selv i centrum for kulturpolitikken.

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Rasmus Nordqvist, spidskandidat for Alternativet til valget til Europa-Parlamentet. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Alternativet har som det eneste parti en klart formuleret EU-kulturpolitik forud for Europa-Parlamentsvalget, der afholdes 26. maj. Det skriver Altinget.

Blandt partiets ønsker er en uafhængig europæisk medieplatform, en ny offentlig mediefond og fri adgang til alle europæiske kulturinstitutioner for mennesker under 25 år og over 60 år.

"Bare fordi vi laver noget i fællesskab, betyder det ikke, at det går ud over det nationale. Og når vi med Creative Europe arbejder på at opnå ting i fællesskab, så tager det intet fra vores nationale eller kommunale kulturpolitik," siger Rasmus Nordqvist, spidskandidat for Alternativet, til Altinget med henvisning programmet for kulturstøtte Creative Europa, der har eksisteret siden 2014.

Altinget skriver videre, at ønskerne til fælles europæiske kulturtiltag ikke deles af eksempelvis Venstre og Konservative, der begge mener, at kulturpolitik skal være et nationalt anliggende for EU's medlemslande.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere