MediaWatch

Regeringens spindoktorer fortsætter i valgkampen

Selvom ministrenes særlige rådgivere bliver fritstillet efter valgudskrivelsen, er størstedelen med i valgkampen som rådgivere for den pågældende folketingskandidat, skriver Altinget.

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg (V) med sin særlige rådgiver Mark Thorsen | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

20 ud af 23 særlige rådgivere for regeringens ministre er med på sidelinjen som spindoktorer under valgkampen for deres minister. Det skriver Altinget.

Regeringens særlige rådgivere blev fritstillet, da Lars Løkke Rasmussen udskrev valg, men de fleste arbejder altså videre i rollen under valgkampen. Undtagelsen er Søren Pape Poulsens særlige rådgiver Jakob Sheikh - samt rådgiverne for ministrene Thyra Frank og Merete Riisager fra Liberal Alliance, eftersom de to ikke er på valg, men forlader politik.

"De fleste rådgivere rekrutteres fra partierne, så derfor er det naturligt, at de glider over og bliver kampagneledere," fortæller Henrik Kjerrumgaard, der er chefrådgiver i sit eget bureau, White Cloud, og tidligere særlig rådgiver for Margrethe Vestager, til Altinget.

Ifølge Henrik Kjerrumgaard hentede Fogh Rasmussen-regeringen især sine rådgivere fra den politiske journalistik, mens de fleste af Thorning Schmidt-regeringens spindoktorer var fra partiorganisationerne. Den tendens er fortsat under Lars Løkke Rasmussen.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs