MediaWatch

Regeringens spindoktorer fortsætter i valgkampen

Selvom ministrenes særlige rådgivere bliver fritstillet efter valgudskrivelsen, er størstedelen med i valgkampen som rådgivere for den pågældende folketingskandidat, skriver Altinget.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg (V) med sin særlige rådgiver Mark Thorsen Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

20 ud af 23 særlige rådgivere for regeringens ministre er med på sidelinjen som spindoktorer under valgkampen for deres minister. Det skriver Altinget.

Regeringens særlige rådgivere blev fritstillet, da Lars Løkke Rasmussen udskrev valg, men de fleste arbejder altså videre i rollen under valgkampen. Undtagelsen er Søren Pape Poulsens særlige rådgiver Jakob Sheikh - samt rådgiverne for ministrene Thyra Frank og Merete Riisager fra Liberal Alliance, eftersom de to ikke er på valg, men forlader politik.

"De fleste rådgivere rekrutteres fra partierne, så derfor er det naturligt, at de glider over og bliver kampagneledere," fortæller Henrik Kjerrumgaard, der er chefrådgiver i sit eget bureau, White Cloud, og tidligere særlig rådgiver for Margrethe Vestager, til Altinget.

Ifølge Henrik Kjerrumgaard hentede Fogh Rasmussen-regeringen især sine rådgivere fra den politiske journalistik, mens de fleste af Thorning Schmidt-regeringens spindoktorer var fra partiorganisationerne. Den tendens er fortsat under Lars Løkke Rasmussen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere