MediaWatch

Branchefolk: Mette Bocks eftermæle handler om DR

Mette Bocks tid som kulturminister har først og fremmest sat aftryk på mediebranchen - mest af alt på DR, vurderer medieforsker og redaktør over for Berlingske.

Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Efter to et halvt år som kulturminister er Mette Bock (LA) i gang med at skifte spor og føre valgkamp for at blive Liberal Alliances stemme i EU-Parlamentet. Hendes ministertid vil først og fremmest blive husket for beskæringen af DR, mener fagfolk, som Berlingske har talt med tirsdag.

"Mette Bock har skabt store resultater på medieområdet. Hun har sørget for, at DR og den samlede danske mediestøtte er blevet beskåret. DR beskæres med 20 pct. over en årrække, og der bliver samlet set trukket ca. en halv mia. kr. ud af den samlede mediestøtte. Om det er godt eller skidt, afhænger af, hvilke ideologiske briller man har på," siger kommentator, cand.scient.pol. og medieforsker Søren Schultz Jørgensen til Berlingske.

Også Tom Ahlberg, chefredaktør på kultursitet Søndag Aften og tidligere SF-kulturborgmester i København, mener, at DR-aftalen med Dansk Folkeparti er det hovedaftryk, Mette Bock efterlader på dansk kulturpolitik efter sine ministerår. Han fremhæver, at flere andre af Mette Bocks mærkesager ikke er blevet til noget, herunder privatiseringen af TV 2, og en reform af museumsstøtten.

Mette Bock blev udnævnt til kulturminister i november 2016.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere