MediaWatch

DJ-formand om kritik af tonen i forbundet: "Jeg tager budskabet til mig"

Formand i Dansk Journalistforbund Lars Werge svarer til delegeretmøde på kritik af en usund politisk kultur og hård tone i forbundet.

Foto: /ritzau/Scanpix/Sarah Christine Nørgaard

DJ's delegeretmøde i Kolding blev indledt med en improviseret reaktion fra forbundsformand Lars Werge på den kritik, som er blevet rejst af tonen og kulturen i forbundets hovedbestyrelse. Det skriver Journalisten.

"Der er dele, jeg ikke helt kan genkende, for eksempel det billede, der gives af mig. Men jeg anerkender, at folk kan have den opfattelse. Vi skal være her alle sammen, og vi skal lytte til hinanden. Jeg tager budskabet til mig," sagde Lars Werge ifølge Journalisten.

I sidste uge bragte Journalisten en artikel, hvor hovedbestyrelsesmedlem Rasmus Mark Pedersen stod frem og bl.a. beskrev, at han er blevet hevet til side af formanden og "råbt ind i hovedet", er gået grædende ud af et hovedbestyrelsesmøde og bliver afbrudt konstant, når han vil argumentere for sin sag. Konsekvensen blev, at Rasmus Mark Pedersen ikke genopstillede til hovedbestyrelsen.

Det er ikke første gang, kulturen i forbundets hovedbestyrelse er til debat. I 2017 talte Journalisten med de fem hovedbestyrelsesmedlemmer, som ikke genopstillede. Det var især unge og nye kræfter, og flere pegede på, at forbundet udvikler sig for langsomt.

Lars Werge er mandag blevet genvalgt som formand for DJ.

Formandsskab i Journalistforbundet får genvalg

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs