MediaWatch

Formand for DJ genopstiller med ny mærkesag

Efteruddannelse skal være et hovedtema i journalisternes fagforening de kommende år ifølge formand Lars Werge, der senere denne måned er på valg til en ny formandsperiode.

Flemming Leitorp
Foto: Flemming Leitorp

Journalister skal efteruddanne sig mere og løbende opgradere deres kompetencer bedre end i dag. Det mener Dansk Journalistforbund formand, Lars Werge, skriver fagbladet Journalisten forud for formandsvalget senere på måneden.

"Vi står i en situation, hvor kravene til viden – og til hele tiden at holde sig ajour – er vokset og er voksende," siger Lars Werge, der især vil se på, hvordan de DJ-medlemmer, der arbejder freelance også kommer på efteruddannelse, selvom de ikke som fastansatte journalister har en overenskomst, der øremærker tid til efteruddannelse.

Meldingen fra Lars Werge kommer op til valget til DJ's hovedbestyrelse, der finder sted på delegeretmøde 28.-29. april, hvor Lars Werge, der har været formand siden 2015, genopstiller som formand for en ny toårig periode. Også næstformand Tine Johansen genopstiller. Ifølge kandidatlisten bliver der ikke tale om et kampvalg, da der ikke er modkandidater til posterne.

En undersøgelse fra DJ viste for nylig, at hver anden freelancer blandt forbundets medlemmer ikke havde efteruddannet sig det seneste år.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere