MediaWatch

Italiensk journalist retsforfølges af minister

Den italienske indenrigsminister Matteo Salvini retsforfølger journalisten Roberto Saviano for ærekrænkelse efter kritisk klumme.

Foto: ANNEGRET HILSE/ Ritzau Scanpix

Den italienske journalist og forfatter Roberto Saviano bliver nu retsforfulgt for at have kaldt landets indenrigsminister, Matteo Salvini fra højrepartiet Lega, "underverdenens minister" og "en klovn" i en klumme, der blev offentliggjort i diverse medier sidste år, herunder i Dagens Nyheter. Det skriver Medievärlden idag. Desuden beskylder Saviano i klummen indenrigsministeren for at frisætte mafiaen fra journalisterne ved bl.a. at ophæve politibeskyttelsen på landets redaktionelle kritikere af organiseret kriminalitet.

Klummen var en reaktion på, at indenrigsministeren sidste år truede med at trække politibeskyttelsen fra Roberto Saviano selv. En beskyttelse, han blev tilkendt i 2006 i kølvandet på udgivelsen af forfatterens mafiakritiske bog "Gomorra".

Roberto Saviano har før kritiseret indenrigsminister Salvini og fordømmer jævnligt organiseret kriminalitet, korruption og intolerance til sine mere end en million følgere på de sociale medier. Hans kritik understøttes af en nylig udgivet EU-rapport, der rangerer Italien på linje med Rusland, hvad angår pressefrihed, og desuden kalder Italien for det farligste land i Europa at være journalist i.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs