MediaWatch

Vestager ønsker ikke at tvangsopsplitte techgiganter

Det er "absolut sidste udvej" at tvangsopsplitte techgiganter som Facebook, Amazon og Google for at sikre en fair konkurernce, mener EU's konkurrencekommissær.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

Den amerikanske politiker og præsidentkandidat Elizabeth Warren har foreslået, at man bør tvangsopdele store techgiganter som Facebook, Amazon og Google, men det mener EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) er en dårlig idé.

Det skriver Techcrunch ifølge Computerworld.

Meldingen kommer under den store tech-konference SXSW i Austin, USA, hvor den danske EU-kommissær understreger, at hun ikke er tilhænger af Elizabeth Warrens forslag.

"Set fra et europæisk perspektiv vil det være absolut sidste udvej. Det er et meget vidtrækkende indgreb at tvangsopdele et selskab og på den måde opbryde et privat selskab. Det vil kræve, at du har meget stærke argumenter for, at du med det tiltag vil skabe bedre resultater for forbrugerne, end du vil kunne med andre tiltag," lød det ifølge Techcrunch fra Margrethe Vestager.

EU-kommissæren ønsker i stedet for tvangsopslitninger at skabe fair konkurrence via persondataregler, monopolretssager samt uddeling af bøder for misbrug af markedspositioner, skriver Computerworld.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs