MediaWatch

Efter Falck-sagen: Dansk Erhverv og DJ i dialog om etisk råd

Dansk Erhverv og Dansk Journalistforbund vil diskutere mulighederne for at skabe etiske retningslinjer for kommunikationsbranchen efter Falck-sagen.

Foto: PR/Falck

Pressen har sine nedskrevne etiske retningslinjer, og Falck-sagen tyder på, at kommunikationsbranchen har brug for tilsvarende guidelines. Det mener Dansk Erhverv og Dansk Journalistforbund, der er gået i dialog om at skabe et etisk råd for kommunikationsbranchen, skriver Politiken.

Tiltaget kommer, efter det er kommet frem, Falck bl.a. hyrede kommunikationsbureauet Advice til at sprede negative historier om Falcks konkurrent Bios for at svække tiltroen til firmaet, efter det i 2014 udbuddet om ambulancekørsel i Region Syddanmark.

De metoder, der er kommet frem, kalder på handling mener Dansk Erhverv.

"Sagen har fået stor mediebevågenhed, fordi det handler om overtrædelse af klokkeklare principper i branchen. Det er ikke bare på grænsen; der er tale om overtrædelser. Derfor går vi i dialog med Dansk Journalistforbund for at drøfte mulighederne for et oprette et etisk nævn. Det handler om at sikre, at det syn på branchen, som Falck-sagen bidrager til, ikke fortsætter," siger Daniel Møller Jensen, politisk konsulent og rådgiver i Dansk Erhverv, til Politiken.

Chefredaktør er forarget og vred over konsulents ageren i Falck-sagen

Advice indskærper regler efter Falck-sagen

Tidligere chefredaktør løj om arbejdsgiver i Falck-sag: "Stærkt beklageligt"

Brancheforening kalder Advice til møde om Falck-sagen

Falck-sag: Hollandsk graverjournalist troede han lavede research for 3F 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs