MediaWatch

Kommissær undrer sig over Danmarks modstand mod EU-løsning på digital skat

Den danske regering taler ikke hjertevarmt om en EU-løsning på spørgsmålet om beskatning af techselskaber. Den danske modstand møder ikke forståelse hos EU's finans- og økonomikommissær.

EU's finans- og økonomikommissær Pierre Moscovici. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Geert Vanden Wijngaert

Danmark er blandt de EU-medlemslande, der ikke kaster sig begejstret ud i en EU-løsning på spørgsmålet om en særlig skat på techselskaber. Og den danske modstand møder ikke den store forståelse hos Pierre Moscovici, EU's finans- og økonomikommissær, skriver Børsen.

"Det er et emne, vi ikke kan håndtere nationalt. Hvis vi vil have tech-giganterne til at betale deres fair skat de steder, hvor de skaber profit og værdi, er vi nødt til at have en europæisk digital skat. Og ærligt talt forstår jeg virkelig ikke, hvorfor den danske regering er imod. Det er også i dansk interesse," siger Pierre Moscovici til Børsen.

EU-Kommissionen fremlagde i slutningen af 2018 et udspil, der indebar en beskatning af techselskaber på 3 pct. af selskabernes omsætning.

Mens en række lande arbejder for en EU-løsning, så ser den danske regering mod en løsning i regi af OECD, der har 36 medlemslande, herunder USA, Canada, Japan og en lang række europæiske lande.

"Der er behov for at få klarere regler omkring beskatning af techgiganterne, og det støtter vi fra dansk side. Vi synes, den model, som Frankrig har ført frem, har været for enøjet og for kortsigtet, og vi har behov for at få en OECD-løsning, der gælder ikke bare i Europa, men i hele OECD-området," sagde den danske finansminister, Kristian Jensen (V), tidligere på ugen.

Kristian Jensen står fast på digital skat: Frankrig må flytte sig 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs