MediaWatch

Politik

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Marginale annoncetab kan betyde millionforskel for mediers coronastøtte

Børsen har hyret advokater for at undersøge, om avisen uretmæssigt har fået for meget coronahjælp. Selv mindre beløb kan være nok til at udløse en væsentligt højere annoncekompensation på grund af hjælpepakkens arkitektur. Formanden for Danske Medier er grundlæggende tilfreds med ordningen.

Norlys gør klar til ny virkelighed med regulering

Indholdsudbydere, der allerede har indgået aftaler med Norlys, bør ikke bekymre sig om "store prisstigninger" på netlejen, tilkendegiver koncernen i en meddelelse med udsigt til ny regulering fra Erhvervsstyrelsen.

Filmchefer: Ny ophavsretslov gør det ikke alene

Kulturminister Joy Mogensens udspil til en ny ophavsretslov tager kun hånd om en del af problemet med techselskabers påvirkning af den danske mediekultur, lyder det fra to filmchefer, der vil have regeringen til at opkræve techskat.

25 millioner skal løfte unges læselyst

Kulturministeriet vil med et nationalt initiativ og 25 mio. kr. gøre op med danske børns dalende interesse for at læse bøger, som ligger i bunden internationalt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Fremgang i forlagenes salg under coronakrisen, farvel til Penge & Privatøkonomi, offentlighedsloven skal på værksted, og Nent afhænder Splay One. Få overblikket over ugens store nyheder i Mediedanmark.

Seneste nyt

Se flere jobs