MediaWatch

Politik

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

EU-Kommissionen: Ønsker fra danske medier adresseres af EU

Med bl.a. Digital Services Act, Digital Markets Act og en Digital Freedom Act på vej er der i EU allerede lovgivning, der vil stille medier stærkere over for techselskaber, skriver Per Hougaard, chef for EU-Kommissionen i Danmark, i et debatindlæg.

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Nye Borgerlige fyrer pressechef

Formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har valgt at afskedige partiets pressechef i kølvandet på et valgresultat, der ikke blev som håbet, skriver Berlingske.

Fællesskaber kommer ikke af sig selv

Det nyvalgte folketing bør sikre, at rammen for den offentlige og demokratiske samtale er reguleret af politikerne - ikke internationale tech selskaber. Det er meldingen fra en lang række danske mediechefer i denne fælles kronik, hvor de opridser ti ønsker til rammerne for tech selskaber i Danmark.

Medier skal rykke sammen på Borgen

Landets mediers christiansborgredaktioner er blevet bedt om at flytte sammen og dele lokaler, fordi der med 12 partier på tinge er brug for at inddrage redaktionslokalerne.

Liberal Alliance sætter navn på kulturordfører

Det liberale parti, som gik fra tre til 14 mandater ved folketingsvalget, har fordelt ordførerskaberne mellem sig, og det er et nyvalgt medlem af folketinget, der bliver ordfører på kirke- og kulturområdet.

1 - 25 af 2230

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs