MediaWatch

Politik

Briefing: Ugen i mediebranchen

JP/Politikens Hus vil sende nichemedier i søen uden for landets grænser, digital annoncering i Danmark har rundet 8 mia. kr., og årets første tv-status blev gjort op. Vi dykker ned i denne korte uges begivenheder i Mediedanmark.

EU vedtager lov om beskyttelse af whistleblowere

Danmark er et af de lande, der hidtil ikke har haft regler omkring indberetninger af lovbrud. Nyt EU-direktiv skal sikre, at whistleblowere kan indberette uden at skulle frygte for repressalier.

Socialdemokratiet vil tøjle de sociale medier

Der skal dæmmes op for hadefulde ytringer og opfordringer til terror, mener Socialdemokratiet, som nu fremlægger en plan for, hvordan partiet vil styrke kontrollen med techgiganter som Google og Facebook.

DF åbner op for tre taleradioer – men er der plads til det?

Mens medieforsker tvivler på, at taleradio på DAB vil være nogen stor succes, mener radiokonsulent, at markedet for taleradio har udviklet sig i en sådan retning, at tanken om at videreføre Radio24syv på DAB som en tredje taleradio ikke er skudt helt ved siden af.

Norges regering vil afskaffe licensen

NRK, den norske pendant til DR, har kurs mod at blive finansieret over skatten frem for den nuværende licensfinansiering. Dermed vil Norge følge efter Danmark og Sverige, der begge har besluttet at afskaffe licensen.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere