MediaWatch

Svensk minister: Postnord Danmark står over for store problemer

Den danske del af Postnord risikerer at løbe tør for penge, hvis der ikke kommer en finaniseringsløsning på plads, bekræfter den svenske erhvervsminister Mikael Damberg over for svensk avis.

PR-foto

Hvis der ikke kommer en finansieringsløsning på plads for Postnord, så ser det "meget dårligt ud" for den danske del af forretningen.

Sådan lyder det fra den svenske erhvervsminister Mikael Damberg, skriver Finans med henvisning til Svenska Dagbladet.

"Jeg ønsker ingen konkurs, men findes der ikke en løsning på problemet, så står selskabet i Danmark over for store problemer," siger den svenske erhvervsminister ifølge den svenske avis.

Ifølge Ritzau har den svenske minister indkaldt til pressemøde i dag fredag klokken 15 i Stockholm.

Både Finans og Børsen kunne i sidste uge på baggrund af unavngivne kilder fortælle, at budskabet på et møde sidste fredag til de danske partiers finans- og transportordførere fra finansminister Kristian Jensen (V) var, at den danske del af Postnord risikerer at løbe tør for penge, hvis der ikke findes en politisk løsning inden slutningen af denne måned.

Såvel Finansministeriet som selskabets danske afdeling har imidlertid afvist i denne uge, at selskabet befinder sig i akut pengemangel, skriver Finans.

Selskabets danske afdeling har fremlagt en redningsplan, der kommer til at koste 2,3 mia. kr, og mellem Sverige og Danmark diskuteres det, hvem der skal betale regningen, idet Sverige hidtil har nægtet at betale for den danske del af forretningen.

 

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere