MediaWatch

Netflix vil bruge op til 50 mia kr på indhold næste år

Netflix vil ifølge Finans bruge et større tocifret milliardbeløb i danske kroner på indholdsfronten næste år. Streamingtjenesten kommer ud af tredje kvartal med et overskud på 129,6 mio. dollars.

Den amerikanske streamingtjeneste Netflix, der har produceret serier som "House of Cards" og "Orange Is the New Black" vil i løbet af 2018 bruge et tocifret mia-beløb i danske kroner på indholdsfronten.

Vi vokser pænt over hele verden og er på vej til at overstige 11 mia. dollars i omsætning i 2017.

Netflix i brev til aktionærerne
Ifølge Finans har Netflix i forbindelse med sit seneste regnskab udmeldt, at streamingtjenesten næste år samlet set vil bruge mellem 44 og 50 mia. kr. på indholdet i form af tv-serier og film. Heraf skal en stigende del gå til Netflix' eget indhold. Det sker efter, at ca. en fjerdedel af budgettet i år er brugt på egne serier og film. Uden at sætte et præcist tal på, lyder det fra CEO Reed Hastings, at den andel skal stige, skriver Finans.

Over fem mio. nye abonnenter har sluttet sig til streamingtjenesten i tredje kvartal, hvor også overskuddet er fordoblet, oplyste selskabet i regnskabet, der blev offentliggjort mandag.

Nettoindtjeningen lander i kvartalet på 129,6 mio. dollars (817,3 mio. kr.), hvilket godt og vel er en fordobling i forhold til overskuddet i andet kvartal på 65,6 mio. dollars (413,7 mio. kr.). Sammenlagt har Netflix i årets første ni måneder et overskud på bundlinjen på 373,4 mio. dollars (ca. 2,4 mia. kr.).

Flere kunder

Netflix sluttede tredje kvartal af med flere end 104 mio. betalende abonnenter, hvoraf 52,7 mio. er internationale. Antallet af nye brugere er vokset med 5,3 mio. brugere, hvilket er markant højere end analytikernes estimater, der ifølge CNBC lød på 4,5 mio. nye brugere.

Resultatet pr. aktie landede på 37 cent per aktie mod analytikernes estimat på 32 cent pr. aktie ifølge estimater fra Thomson Reuters.

Firmaet fortæller i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet, at omsætningen i årets tredje kvartal er 30 pct. højere end tredje kvartal sidste år. Det svarer til 2,98 mia. dollars.

I et brev til aktionærerne skriver Netflix:

"Vi vokser pænt over hele verden og er på vej til at overstige 11 mia. dollars (knap 70 mia. kr., red.) i omsætning i 2017. Internetunderholdning glæder forbrugerne, og vi holder os helt i spidsen af denne en-gang-i-generationen mulighed."

Ifølge Netflix' egen hjemmeside er tjenesten tilgængelig i over 190 lande.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere