MediaWatch

Journalistformand advarer mod at give politikere fri taletid

To S-politikere mener, at deres stand får for lidt taletid i pressen. Det afvises af journalisternes formand.

Flemming Leitorp
Foto: Flemming Leitorp

Danske medier får kritik for ikke at give politikere nok taletid, hvilket fører til politikerlede ifølge to fremtrædende medlemmer fra Socialdemokratiet.

Lars Werge, der er formand for Dansk Journalistforbund, medgiver, at der er ting, som ikke fungerer helt, som de skal. Han understreger dog, at politikere ikke skal have fri taletid.

"Hvis man gerne vil fremme en dialog, er det smarteste nok ikke at begynde at råbe ovre i et hjørne. Der er forskellige steder, hvor man i øjeblikket kigger meget på den måde, politik bliver dækket på, og den måde journalister og politikere taler sammen eller til hinanden. De burde se på de signaler i stedet," siger Lars Werge.

Flere faresignaler

Både Trine Bramsen (S) og Mette Gjerskov (S) taler for, at journalisterne er for hurtige til at afbryde dem, så de ikke får mulighed for at nuancere deres udtalelser.Ifølge Trine Bramsen er dele af pressens primære formål at skabe forargelse og ikke oplysning.

Hun afviser dog at uddybe sine pointer i et interview. Og netop her ser journalisternes formand et faresignal.

"Et faresignal handler om, at politikere fravælger medier eller journalister. Et andet er, at politikere udtaler sig via deres egen facebookside eller deres partis hjemmeside og så ikke er tilgængelige for opfølgende kommentarer," siger Lars Werge.

Han håber på at drikke en kop dialogkaffe med Trine Bramsen for at komme problemet nærmere.

Kan ikke genkende trussel

Trine Bramsen siger lige ud, at nogle medier og journalister er blevet "stadigt mere aggressive og løgnagtige". Det er en trussel mod demokratiet, mener hun. Det afviser Lars Werge blankt.

"Var det rigtigt, ville det være en trussel mod demokratiet. Jeg kan slet ikke genkende, at journalister bliver stadig mere løgnagtige, for det ville forudsætte, at de var løgnagtige i forvejen. Det kan jeg slet ikke genkende. Hun må være blevet grebet af trangen til at have fri taletid," siger journalisternes formand.

/ritzau/

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere