MediaWatch

Politiken stopper blog-samarbejde med 13 politikere

Avisen stopper nu det formelle samarbejde med blandt andre Uffe Elbæk og Simon Emil Ammitzbøll, der har haft deres egne blogge hos Politiken.dk.

Alternativets politiske leder Uffe Elbæk er en blandt 13 politikere, som ikke længere kommer til at have sin egen blog på Politiken. | Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Politiken har besluttet afslutte samarbejdet med 13 politikere, som hidtil har haft en blog på Politiken.dk, hvor de har kunnet skrive debatindlæg. Det skriver avisen selv.

Blandt andet er det Alternativets politiske leder Uffe Elbæk, Socialdemokratiets Peter Hummelgaard, Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance, SF-formand Pia Olsen Dyhr samt Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, de Konservatives Rasmus Jarlov og Pelle Dragsted fra Enhedslisten, som Politiken nu afslutter samarbejdet med.

I fremtiden skal politikerne nu indsende deres debatindlæg på samme måder som andre, og mediets debatredaktører vil tage stilling til "væsentlighed, relevans, lødighed og sans for sproglige badutspring," lyder det.

"Vi ønsker at sikre en større rimelighed i afmålingen af digital debatspalteplads til borgere og beslutningstagere, hvilket i praksis altså betyder, at politikerne må rejse sig fra de få stole, vi reserverer til faste debattører," skriver Politikens opinionsredaktør Mads Zacho Teglskov.

Dog vil samarbejdet fortsætte med "en række bloggere," som ifølge Politiken blandt andet vil være ungdomspolitikere eller politikere, som for eksempel stiller op til det næste folketingsvalg, men som endnu ikke er valgt til "et tillidserhverv."

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs