MediaWatch

Konservative vil ændre regler for DR's bestyrelse

Fremover skal bestyrelsesmedlemmer i DR have medieerfaring og tættere kontakt til de politiske partier, mener Det Konservative Folkeparti. Professor advarer mod urealistiske krav.

Der er sket store svigt i DR med de seneste sager om opsigtsvækkende fratrædelsesordninger. Det mener Det Konservative Folkeparti, som vil stramme reglerne for udpegning af bestyrelsesmedlemmer til DR, skriver Berlingske.

"Det virker mest, som om man udpeger nogen, man gerne vil belønne. Men det er ikke at tage bestyrelsesarbejdet alvorligt i en så stor og betydningsfuld virksomhed som DR," siger medieordfører Naser Khader til Berlingske.

I dag består bestyrelsen af 11 medlemmer med Michael Christiansen som formand. Seks af medlemmer bliver udpeget af de seks største partier i Folketinget, og fremover skal der være nogle helt faste kriterier.

Ifølge partiet bør medlemmer af bestyrelsen have medieerfaring og have tættere kontakt til det parti, de er udpeget af, forklarer Khader. Fremover bør to medlemmer også være professionelle, som ikke er politisk udpeget og kan spille op mod formanden, der er udpeget af kulturministeren.

Naser Khader får opbaking fra flere sider i Folketinget. Venstres medieordfører, Britt Bager, Dansk Folkepartis Morten Marinus og Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, ser ræson i at gentænke DR-bestyrelsens sammensætning og opgaver, siger de til Berlingske.

Steen Hildebrandt, professor i organisations- og ledelsesteori, er enig i, at de politisk udpegede medlemmer har en "tæt, klar forbindelse" til partierne, men han er ikke enig i alle forslagene. Hildebrandt peger på, at man skal være omhyggelig med at formulere krav, der er til at arbejde med i praksis.

DR ramt af mudrede regler i sag om momskrav

Medieordfører om DR's nye kurs: "Den er sød musik i mine ører"

Administration og støttefunktioner rammes hårdest i DR

DR-ansatte indkaldt til stormøde om økonomi og strategi

 

 

 

Forsiden lige nu

DF vil fastholde DR's programindkøb trods besparelser

Private producenter frygter at blive ramt på ordrebog og økonomi, hvis Dansk Folkeparti får opbakning til en stor nedskæring af DR. Det bør dog gå mindst muligt ud over eksterne produktioner, siger partiets medieordfører.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere