MediaWatch

Minister lufter betalingsmur på dele af dr.dk

I forbindelse med det kommende medieforlig kommer kulturministeren nu med en ny mulig model for DR's netnyheder. De kan komme bag en betalingsmur for at sikre fair konkurrence mellem DR og private medier, lyder det fra ministeren.

Jens Dresling/Ritzaufoto
Mette Bock Foto: Jens Dresling/ritzaufoto

Kulturminister Mette Bock rækker hånden ud til private medier, der længe har klaget over, at det er svært at tage betaling for indhold, når alt er gratis på DR.

I et debatindlæg i Jyllands-Posten lørdag skriver kulturministeren således, at "vi kommer til at se på nye kombinationer af brugerbetaling, abonnementsordninger, skat og licens," for at finansierer public service.

"Man kunne overveje at sige til DR, at alle egenproducerede udsendelser naturligvis skal kunne streames, uden at der skal betales for adgang til det. Men ønsker DR at producere nyheder, artikler eller andet indhold direkte til nettet, skal det ligge bag en betalingsmur. Borgerne skal ikke tvinges til at betale for dette via licens eller skat, men kan abonnere, hvis de ønsker det," skriver Mette Bock i Jyllands-Posten.

Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans har talt med en række partier om ministerens udmelding. Og her holder Dansk Folkeparti fast i sit udgangspunkt om, at DR skal producere færre netnyheder, men Socialdemokraterne mener, at alt indhold på DR skal være frit tilgængeligt.

Regeringen forventer at komme med et udspil til et nyt medieforlig i starten af 2018.

Store partier ønsker bredt medieforlig

DR-formand: Beskæring på 25 procent vil berøre alle

Mette Bock: Licenssystemet har overlevet sig selv

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere