MediaWatch

Minister lufter betalingsmur på dele af dr.dk

I forbindelse med det kommende medieforlig kommer kulturministeren nu med en ny mulig model for DR's netnyheder. De kan komme bag en betalingsmur for at sikre fair konkurrence mellem DR og private medier, lyder det fra ministeren.

Jens Dresling/Ritzaufoto
Mette Bock Foto: Jens Dresling/ritzaufoto

Kulturminister Mette Bock rækker hånden ud til private medier, der længe har klaget over, at det er svært at tage betaling for indhold, når alt er gratis på DR.

I et debatindlæg i Jyllands-Posten lørdag skriver kulturministeren således, at "vi kommer til at se på nye kombinationer af brugerbetaling, abonnementsordninger, skat og licens," for at finansierer public service.

"Man kunne overveje at sige til DR, at alle egenproducerede udsendelser naturligvis skal kunne streames, uden at der skal betales for adgang til det. Men ønsker DR at producere nyheder, artikler eller andet indhold direkte til nettet, skal det ligge bag en betalingsmur. Borgerne skal ikke tvinges til at betale for dette via licens eller skat, men kan abonnere, hvis de ønsker det," skriver Mette Bock i Jyllands-Posten.

Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans har talt med en række partier om ministerens udmelding. Og her holder Dansk Folkeparti fast i sit udgangspunkt om, at DR skal producere færre netnyheder, men Socialdemokraterne mener, at alt indhold på DR skal være frit tilgængeligt.

Regeringen forventer at komme med et udspil til et nyt medieforlig i starten af 2018.

Store partier ønsker bredt medieforlig

DR-formand: Beskæring på 25 procent vil berøre alle

Mette Bock: Licenssystemet har overlevet sig selv

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere