Minister lufter betalingsmur på dele af dr.dk

I forbindelse med det kommende medieforlig kommer kulturministeren nu med en ny mulig model for DR's netnyheder. De kan komme bag en betalingsmur for at sikre fair konkurrence mellem DR og private medier, lyder det fra ministeren.
Mette Bock | Foto: Jens Dresling/ritzaufoto
Mette Bock | Foto: Jens Dresling/ritzaufoto

Kulturminister Mette Bock rækker hånden ud til private medier, der længe har klaget over, at det er svært at tage betaling for indhold, når alt er gratis på DR.

I et debatindlæg i Jyllands-Posten lørdag skriver kulturministeren således, at "vi kommer til at se på nye kombinationer af brugerbetaling, abonnementsordninger, skat og licens," for at finansierer public service.

"Man kunne overveje at sige til DR, at alle egenproducerede udsendelser naturligvis skal kunne streames, uden at der skal betales for adgang til det. Men ønsker DR at producere nyheder, artikler eller andet indhold direkte til nettet, skal det ligge bag en betalingsmur. Borgerne skal ikke tvinges til at betale for dette via licens eller skat, men kan abonnere, hvis de ønsker det," skriver Mette Bock i Jyllands-Posten.

Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans har talt med en række partier om ministerens udmelding. Og her holder Dansk Folkeparti fast i sit udgangspunkt om, at DR skal producere færre netnyheder, men Socialdemokraterne mener, at alt indhold på DR skal være frit tilgængeligt.

Regeringen forventer at komme med et udspil til et nyt medieforlig i starten af 2018.

Store partier ønsker bredt medieforlig

DR-formand: Beskæring på 25 procent vil berøre alle

Mette Bock: Licenssystemet har overlevet sig selv

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også