MediaWatch

DJ beder ambassadør om at bremse Al Jazeera-lukning

Dansk Journalistforbund er gået ind i sagen om Al Jazeera, som risikerer at blive lukket som følge af en diplomatisk krise mellem en række mellemøstlige lande.

Foto: Flemming Leitorp

Det vækker bekymring i Dansk Journalistforbund, at den arabisk- og engelsksprogede nyhedskanal Al Jazeera er lukningstruet, efter at fire arabiske lande med Saudi-Arabien i spidsen har krævet, at tv-kanaler lukker og slukker.

Saudi-Arabien og tre andre arabiske lande boykotter Qatar og gav i går landet 48 timer mere til at makke ret og opfylde i alt 13 krav. Et af kravene er, at Al Jazeera skal lukkes. De fire lande mener, at Al Jazeera er et politisk redskab for emiren i Qatar.

Det krav har fået Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge, til at rette henvendelse til den saudiarabiske ambassadør i Danmark, Fahad Bin Maayov Alruwaily. I brevet appellerer Lars Werge til, at ambassadøren gør sin indflydelse gældende i sagen.

"Verden har brug for flere, ikke færre, frie medier, og lige nu ser det ud til at være i dit lands hænder at sikre dette," skriver Lars Werge i brevet.

Kravet om en lukning af Al Jazeera har ført til protester fra bl.a. Human Rights Watch og lederskribenter på The New York Times og The Guardian, skriver DR.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs