MediaWatch

Ytringsfrihedskommission skal se på falske nyheder

Kommission får bl.a. til opgave at definere, hvad er falske nyheder, hvordan de falske nyheder identificeres og komme med forslag til, hvordan problemet løses.

Foto: /ritzau/Jens Dreisling

Inden sommerferien ventes regeringen at nedsætte en ytringsfrihedskommission, som skal se på falske nyheder og deres betydning for ytringsfriheden og debatten generelt, oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen over for Folketingets kulturudvalg ifølge Danske Medier.

Kommissionen får bl.a. til opgave at definere, hvad er falske nyheder, hvordan de falske nyheder identificeres og komme med forslag til, hvordan problemet løses.

Derimod vurderer Søren Pape Poulsen ikke, at det hensigtsmæssigt at ændre medieansvarsloven, så den også gælder sociale medier, sådan som Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen har foreslået. Argumentet fra justitsministeren er, at en lovændring ikke giver mening, bl.a. fordi de sociale medier ikke selv udpeger en redaktør, men også fordi de større sociale medier ikke har hovedsæde i Danmark.

Kommissionen ventes ifølge justitsministeren at afslutte sit arbejde inden udgangen af 2018.

Forsiden lige nu

Ny praktikantaftale er på plads

Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening har indgået en ny praktikantaftale, der betyder et lønfald på næsten 19 pct. og mere læring til de studerende.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere