MediaWatch

Morten Løkkegaard vil repræsentere EU i byrådet

Den tidligere medieordfører og DR-vært stiller op for Venstre til efterårets kommunalvalg.

EU-parlamentsmedlem og tidligere DR-vært Morten Løkkegaard stiller op for Venstre i Gentofte, når der er kommunalvalg i efteråret. Det skriver Altinget.

"Nu har jeg boet i Gentofte Kommune i snart tyve år, og jeg har alle årene ærgret mig over, at Venstre ikke fylder noget mere i lokalpolitikken," siger Morten Løkkegaard.

Han opnåede ikke valg til EU-Parlamentet i 2014, men overtog Ulla Tørnæs' (V) plads, da hun blev uddannelses- og forskningsminister sidste år.

Bliver Morten Løkkegaard valgt ind i Gentofte byråd, vil han fortsat beholde sit job som parlamentsmedlem. Han mener, der er god plads i kalenderen til begge dele.

"Jeg er i Danmark to dage om ugen, hvor jeg arbejder med EU i Danmark på Christiansborg. Der er ikke noget nyt i det. Nu skal jeg bare indimellem også tage et møde i byrådet og arbejde på det lokale niveau," siger Morten Løkkegaard til Altinget.

Ud over at styrke Venstres lokale profil vil Morten Løkkegaard også arbejde på at gøre det europæiske arbejde mere synligt i Danmark.

"Vi har brugt de første fyrre år på at integrere Danmark i det europæiske samarbejde. Nu kan man passende bruge noget tid på at integrere det europæiske samarbejde i Danmark," siger han.

Kommunalvalget finder sted 21. november i år.

/ritzau/

Forsiden lige nu

DF vil fastholde DR's programindkøb trods besparelser

Private producenter frygter at blive ramt på ordrebog og økonomi, hvis Dansk Folkeparti får opbakning til en stor nedskæring af DR. Det bør dog gå mindst muligt ud over eksterne produktioner, siger partiets medieordfører.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere