MediaWatch

Danske medier åbne for samarbejde mod fake news

DR og en række danske dagblade ser positivt på at lave pendant til norsk samarbejde, hvor statslige og private medier er gået sammen i projekt mod falske nyheder.

Christian Jensen, chefredaktør, Politiken. | Foto: Jakob Dall/Polfoto/Arkiv

Flere danske medier er åbne for et samarbejde, der skal bekæmpe falske nyheder, i stil med det, som Dagbladet, VG og public service-stationen NRK er gået sammen om i Norge i form af websitet faktisk.no. Det skriver Journalisten.

DR, Politiken, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Berlingske siger alle til Journalisten, at de ser positivt på et samarbejde i Danmark på tværs af private og statslige medier for at bekæmpe de falske nyheder.

"Det er et virkelig spændende initiativ i Norge. Som kvalitetsmedier skal vi gøre alt, hvad vi kan for at bekæmpe falske nyheder. Samarbejdet på tværs af medier og forskellige medietyper er et offensivt træk, som kan skabe forudsætningerne for en mere kvalificeret samfundsdebat," siger Politikens chefredaktør, Christian Jensen, til Journalisten.

Det norske projekt har 8 mio. kr. i finansiering. 2 mio. kr. betales af NRK, mens fonde bidrager med resten. Ulrik Haagerup, DR's nyhedsdirektør, vil ikke udelukke, at DR er klar på en lignende model, men det afhænger af, hvordan samarbejdet eventuelt skal se ud. Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen foreslår, at politikerne bruger 10 mio. kr. af den samlede mediestøtte til projektet.

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs