MediaWatch

Forskere ser ingen fidus i slankere DR

Med Facebooks og Netflix' fremmarch handler det om at sikre, at der bliver produceret ordentlig dansk journalistik og kulturelt indhold, siger to medieprofessorer.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Det gavner ikke de private medier at slanke DR ved eksempelvis at begrænse DR's aktiviteter på nettet og lade private aktører producere underholdningsprogrammer såsom "X Factor og "Den Store Bagedyst", siger to medieforskere til Politiken.

"Vi er nødt til at sikre, at der er en stor spiller som DR, og at den leverer så forskellige tilbud, at alle får noget, som de synes er lødigt og spændende. Der er ingen private, der har råd til at lave "X Factor" på det niveau, DR kan. Og mangfoldighed er et kodeord, når vi taler public service," siger Kim Schrøder, professor ved Roskilde Universitet, til Politiken, der bliver bakket op af Frands Mortensen, professor ved Aarhus Universitet.

Kim Schrøder bruger de seneste års skiftende ejerskaber af Berlingske som et godt eksempel på, at ingen ved, om de private medier overlever i længden.

Danske Medier, der repræsenterer private medier, er uenige i de to professorers påstande. Interesseorganisationen håber, at Public service-udvalgets rapport får politikerne til for alvor at definere, hvad public service-medier som DR og TV 2’s regioner må og ikke må lave, siger adm. direktør Ebbe Dal til Politiken.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere