MediaWatch

TV2's første direktør er død

TV2's første direktør, Jørgen Schleimann, er død efter længere tids sygdom. Han blev 87 år.

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

Den tidligere redaktør og første direktør for TV2, Jørgen Schleimann, er død efter længere tids sygdom. Det oplyser en nærtstående ven af familien til Ritzau. 

Jørgen Schleimann døde 87 år gammel og havde livet igennem en markant karriere i det danske medielandskab. 

Selv om Schleimann egentlig var uddannet bibliotekar, opnåede han at besidde magtfulde positioner som chefredaktør og direktør. 

Han havde han en lang karriere i Danmarks Radio - helt fra 1967 til 1982 - hvor han blandt andet som chef for Radioavisen stod bag overgangen til timenyheder, der var noget af et paradigmeskift.

Siden blev han i 1984 chefredaktør på Weekendavisen, hvor han blev i tre år, inden han satte sig i stolen som administrerende direktør for TV2 fra 1987-1992.

Som TV2's første direktør var det dermed ham, der gjorde den nye tv-station klar til første udsendelse, der 1. oktober 1988 brød DR's monopol.

Schleimann havde store ambitioner for tv-stationen. Han mente, at TV2 skulle overgå DR, hvilket både skabte medvind for kanalen, men også satte ham selv i modvind. 

På TV2 fik bestyrelsen til sidst nok af Schleimanns facon, og pioneren fik ikke forlænget sin åremålskontrakt, hvilket i øvrigt fik programmedarbejderne til at nedlægge arbejdet.

Siden blev han hentet til Morgenavisen Jyllands-Posten som chefredaktør for et kort kapitel.

Men også her tørnede Schleimann sammen med den øvrige ledergruppe på avisen, og efter bare tre måneder var det slut.

I årene efter var Schleimann kommentator på Berlingske Tidende med blandt andet EU på dagsordenen.

På sine sidste år har Schleimanns helbred ikke været det bedste, og han har haft en stille tilværelse i hjemmet i Munkebo på Fyn sammen med ægtefællen, Annie Gertz Schleimann.

/ritzau/

 Her er TV 2's vigtigste fodaftryk på den danske medieverden

 TV 2 åbner korrespondentkontor i London

 "Jeg undrer mig over, at TV 2 fylder så lidt i public service-debatten" 

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt. Tillidsrepræsentant kalder det en god nyhed, at der er sket færre reelle afskedigelser blandt journalisterne, end der var lagt op til.

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs