MediaWatch

Ny plan for panikdagen får kold modtagelse

Praktikstederne og Danske Medier har fundet en ny model til næste runde praktiksøgning for de studerende.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

Tidligere på ugen blev medlemmerne af Praktikudvalget præsenteret for en ny model for det kommende praktiksøgningsforløb udarbejdet af Danske Medier. Det skriver Journalisten.

Praktikudvalget, der består af repræsentanter for Dansk Journalistforbund, DMA, Danske Mediestuderende, de tre journalistuddannelser og en række praktiksteder, har taget modellen til efterretning. Den er allerede underskrevet af 20 medier.

Tiltaget kommer efter seneste praktikrunde i april, hvor et nyt praktiksøgningssystem - uden den omdiskuterede panikdag - blev skrottet, få uger inden praktiksøgningen begyndte.

Panikdagen genopstår i praktiksøgningen

Det var en række store medier, DR, Jyllands-Posten, Berlingske, Politiken, Ritzau, TV 2 Nyhederne og TV 2's regioner, der er blevet enige om at genindføre panikdagen uden at inddrage Danske Mediestuderende og til stor frustration for de studerende.

Ligner tidligere model

Den nye model lader medierne og de studerende se hinanden an inden en Store Matchdag, der populært bliver kaldt panikdagen. På den måde ligner den i høj grad den tidligere praktiksøgningsmodel, der blev erstattet til fordel for det nye system i begyndelsen af året efter en længere debat på området.

"At medierne kommer med deres model er positivt, for det må betyde, at de har vilje til at overholde deres egne regler," lyder det i en kommentar til den nye plan fra Merete Lindstrøm, formand for Danske Mediestuderende, til Journalisten.

Hun ærgrer sig imidlertid over, at arbejdet med at udvikle en model, der stresser de studerende mindst muligt, bliver droppet, og at man vender tilbage til en model med panikdagen.

Praktikudvalget har mulighed for at kassere den nye plan fra Danske Medier, "men da modellen kommer fra medierne selv, giver det mest mening at godkende den. Ikke mindst fordi, medierne selv siger, at de vil overholde reglerne," siger hun.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs