Pressefriheden er under pres i Egypten

Overvågning og anholdelser af journalister er en del af myndighedernes forsøg på at bringe den kritiske presse til tavshed, hævder organisationen Committee to Protect Journalists.
Foto: Lærke Posselt/Polfoto/Arkiv
Foto: Lærke Posselt/Polfoto/Arkiv

Natten til søndag stormede civilklædt egyptisk politi en presseklub i Kairo og arresterede to journalister fra det regeringskritiske nyhedssite Yanair. Det skriver Information.

Fængslingen af journalisterne Amr Badr og Mahmoud al-Sakka er blot det seneste anslag i en lang række mod pressefriheden i Egypten.

Det nordafrikanske land har i øjeblikket fængslet flere journalister end noget andet land i verden ifølge den internationale pressefrihedsorganisation Committee to Protect Journalists.

”Myndighederne i Egypten har smidt alle hæmninger i deres bestræbelser på at intimidere pressen og tvinge den til tavshed. Egyptens regering burde omgående starte en undersøgelse af denne voldsomme ransagning, løslade Amr Badr og Mahmoud al-Sakka og holde op med forfølge journalister, som passer deres job,” skriver lederen for organisationens afdeling for Mellemøsten og Nordafrika i en pressemeddelelse efter de seneste anholdelser ifølge Information.

For nylig blev den danske journalist Stefan Weichert anholdt og afhørt i ti timer af egyptisk politi og efterretningstjeneste, da han var på vej for at dække en demonstration i Kairo. Han måtte efterfølgende forlade landet i al hast.

Egypten har ligeledes set sig sure på det internationale nyhedsbureau Reuters efter en historie om forløbet op til drabet på en italiensk studerende, Giulio Regeni, tidligere på året.

Ifølge Reuters havde egyptisk sikkerhedspoliti pågrebet italieneren, inden han halvanden uge senere blev fundet tortureret og dræbt i en grøft uden for hovedstaden. Indenrigsministeriet i Kairo truer Reuters med retssag som følge af nyhedsbureauets dækning af sagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også