MediaWatch

S annoncerede dobbelt så meget som V i valgår

Socialdemokratiet sad tungt på annoncerne i duellen med Venstre om magten sidste år og var samtidig en større annoncør end flere store virksomheder.

Claus Bonnerup/Polfoto/Arkiv
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto/Arkiv

Socialdemokratiet var den absolutte største annoncør blandt de politiske partier i valgåret 2015, skriver Berlingske.

I hele 2015 annoncerede Socialdemokratiet dobbelt så meget som Venstre, der indtager andenpladsen, viser tal fra Gallup Adfact. Socialdemokratiet købte annoncer for 75 mio. kr., mens Venstre brugte 37 mio. kr.

På tredje- og fjerdepladsen er Konservative og Liberal Alliance, der brugte hhv. 23,4 og 23,1 mio. kr. på annoncer i 2015. Modsat brugte Enhedslisten kun 1,9 mio. kr. eller godt 40 gange mindre end Socialdemokraterne.

Priserne er såkaldte listepriser og tager derfor ikke højde for rabatordninger og mængderabat.

Socialdemokratiet, som dengang var anført af daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt, var samtidig den 21. største annoncør i hele Danmark i 2015. Større end eksempelvis SAS, Yousee og McDonalds, skriver Berlingske.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere