MediaWatch

Ombudsmand pauser granskning af offentlighedslov

Politikerne forhandler om omstridt offentlighedslov, og derfor sætter Ombudsmanden sin undersøgelse i bero.

Den er blevet kendt som "mørklægningsloven" og har fået skarp kritik for at gøre det alt for vanskeligt for medier og dermed offentligheden i al almindelighed at få at vide, hvad der foregår i centraladministrationen.

Den ikke længere helt så nye offentlighedslov, der bl.a. indeholder den omstridte bestemmelse om, at dokumenter, der er beregnet til ministerbetjening, kan undtages aktindsigt, har gennem et stykke tid været under lup hos Ombudsmanden.

Men han sætter nu sin generelle undersøgelse af ministeriernes brug af meroffentlighedsprincippet i ministerbetjeningssager i bero.

"Det sker for ikke at risikere at "kortslutte" de aktuelle politiske drøftelser om tema og tidspunkt for evaluering af den nye offentlighedslov," forklarer ombudsmand Jørgen Steen Sørensen i en pressemeddelelse.

Ombudsmanden understreger, at behandlingen af klagesager fortsætter uændret.

Ombudsmandens beslutning har heller ikke betydning for generelle undersøgelser af spørgsmål om offentlighedsloven, som ikke er knyttet til de aktuelle politiske drøftelser.

For eksempel viderefører Ombudsmanden en allerede iværksat undersøgelse af Justitsministeriets sagsbehandlingstid i aktindsigtssager.

/ritzau/

Forsiden lige nu

DF vil fastholde DR's programindkøb trods besparelser

Private producenter frygter at blive ramt på ordrebog og økonomi, hvis Dansk Folkeparti får opbakning til en stor nedskæring af DR. Det bør dog gå mindst muligt ud over eksterne produktioner, siger partiets medieordfører.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere