MediaWatch

Sveriges annoncemarked buldrer frem

Der bliver skruet op for forventningerne til omsætningen på annoncemarkedet i Sverige. Analyseinstitut forventer vækst på 4,2 pct.

Foto: Colourbox

Sveriges mediemarked lukkede 2015 med fuldt tryk på kedlerne. Årets sidste kvartal oplevede en vækst på 6,7 pct. sammenlignet med året forinden, og den stærke afslutning får nu det uafhængige analyseinstitut Institutet för reklam- och mediestatistik (IRM) til at hæve forventningerne til annoncesalget i 2016.

34,3 mia. svenske kr. (27,7 mia. kr.) regner IRM med, at annonceinvesteringerne bliver på i Sverige i løbet af året. Det er en stigning på 4,2 pct. sammenlignet med 2015  og 1 procentpoint højere end IRM’s hidtidige forventning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs