MediaWatch

BBC overvejer at nedbryde kanalbaseret struktur

BBC gør klar til at slå tv, radio og online sammen i ny kanalstruktur, der angiveligt bliver baseret på indhold.

Storbritanniens public service-kæmpe BBC lægger an til en større omstrukturering, der kan betyde et brud med den årtier gamle kanalbaserede struktur til fordel for en indholds- og publikumsbaseret opbygning. Det skriver The Telegraph.

Ifølge The Telegrapgh vil BBC's generaldirektør Lord Hall holde en tale inden påske, hvor han vil løfte sløret for BBC's planer, der angiveligt vil slå tv, radio og online sammen.

Opgøret skyldes dels at BBC vurderer, at teknologiudviklingen udvisker de traditionelle skillelinjer mellem de forskellige kanaler, dels vil BBC med en ny struktur baseret på indhold og publikum kunne reducere ledelseslaget og bidrage til at sænke omkostningerne med 550 mio. pund om året, skriver The Telegraph.

I stedet vil nye divisioner opstå såsom "BBC Entertain" og "BBC Inform". Sidstnævnte vil angiveligt bestå af BBC's nyhedstjenester og radiostationer såsom "Five Live".

BBC udtaler, at den ser på flere forskellige muligheder for at ændre strukturen.

"Alle ved, at vi ser på BBC's struktur for at sikre os, at vi står rustet til den digitale tidsalder. Der har allerede været mange spekulationer om vores fremtidige form, og der vil helst sikkert være mange flere, men når vi har noget at annoncere, gør vi det," udtaler en talsmand fra BBC ifølge The Telegraph.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere