MediaWatch

Underholdningsorkesteret er reddet af fondsmidler

Tre fonde har skudt penge i Danmarks Underholdningsorkester, der dermed er reddet og iværksætter indspilninger og koncerter til og med 2018.

Efter måneders usikkerhed er det nu ganske sikkert, at Danmarks Underholdningsorkester har en fremtid. Det oplyser orkesteret i en pressemeddelelse.

Orkesteret har været på jagt efter kapital til at fortsætte sine aktiviteter, og det er nu lykkedes. Det er fondene Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, der har kastet penge i projektet.

Pengene skal bruges til en indspilnings- og koncertrække, hvor orkesteret arbejder med komponisten Beethovens symfonier. Projektet løber til og med 2018.

"Gennem 2015 har vi afholdt en række koncerter, der har betydet, at vi nu har fundet frem til de få udvalgte musikere, der skal supplere den oprindelige kreds af musikere i fremtidens besætning i Danmarks Underholdningsorkester. Vi glæder os til at vise, at vi kan leve op til de store forventninger både her i landet og internationalt," udtaler Stine Nisse, direktør for Danmarks Underholdningsorkester, i pressemeddelelsen.

Orkesterets første koncert i Beethoven-projektet bliver afholdt 28. februar i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg. Desuden vil orkesteret de kommende år spille koncerter rettet mod børn og unge.

Underholdningsorkesterets fremtid blev kastet ud i uvished, da orkesteret lukkede i DR-regi ved udgangen af 2015. Siden da har det været forsøgt at rejse penge til at drive orkesteret videre, og det er nu lykkedes.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere