MediaWatch

Underholdningsorkesteret er reddet af fondsmidler

Tre fonde har skudt penge i Danmarks Underholdningsorkester, der dermed er reddet og iværksætter indspilninger og koncerter til og med 2018.

Foto: Mads Nissen/Polfoto/Arkiv

Efter måneders usikkerhed er det nu ganske sikkert, at Danmarks Underholdningsorkester har en fremtid. Det oplyser orkesteret i en pressemeddelelse.

Orkesteret har været på jagt efter kapital til at fortsætte sine aktiviteter, og det er nu lykkedes. Det er fondene Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, der har kastet penge i projektet.

Pengene skal bruges til en indspilnings- og koncertrække, hvor orkesteret arbejder med komponisten Beethovens symfonier. Projektet løber til og med 2018.

"Gennem 2015 har vi afholdt en række koncerter, der har betydet, at vi nu har fundet frem til de få udvalgte musikere, der skal supplere den oprindelige kreds af musikere i fremtidens besætning i Danmarks Underholdningsorkester. Vi glæder os til at vise, at vi kan leve op til de store forventninger både her i landet og internationalt," udtaler Stine Nisse, direktør for Danmarks Underholdningsorkester, i pressemeddelelsen.

Orkesterets første koncert i Beethoven-projektet bliver afholdt 28. februar i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg. Desuden vil orkesteret de kommende år spille koncerter rettet mod børn og unge.

Underholdningsorkesterets fremtid blev kastet ud i uvished, da orkesteret lukkede i DR-regi ved udgangen af 2015. Siden da har det været forsøgt at rejse penge til at drive orkesteret videre, og det er nu lykkedes.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs