MediaWatch

Haarder slår til lyd for mere kultur og færre nyheder

Som et indspark i public service-debatten siger kulturministeren, at der efter hans mening er for mange nyheder og for lidt kultur.

Philip Davali/Polfoto
Foto: Philip Davali/Polfoto

Dansk Kunstnerråd har afholdt et arrangement som et led i den verserende public service-debat, og ved den lejlighed erklærede kulturminister Bertel Haarder (V) sin glæde for kultur. Det skriver Berlingske.

"Jeg har altid ment, at der var for mange nyheder og for lidt kultur. Der er jo ikke nok nyheder, og uvigtige nyheder kommer derfor til at fylde for meget. Kunst og kultur er derimod bestandigt og giver store oplevelser på mange planer," siger Bertel Haarder til Berlingske.

Udtalelsen faldt i forbindelse med arrangementet med Dansk Kunstnerråd. Her præsenterede rådet bl.a. Bertel Haarder for en række bud på en ny betegnelse for public service.

Det er en udløber af, at ministeren i august satte en kasse øl på højkant til den, der kunne finde på det bedste nye ord for public service. Dansk Kunstnerråd præsenterede i alt 30 skrevet på 30 ølflasker i en ølkasse.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere