MediaWatch

Haarder slår til lyd for mere kultur og færre nyheder

Som et indspark i public service-debatten siger kulturministeren, at der efter hans mening er for mange nyheder og for lidt kultur.

Foto: Philip Davali/Polfoto

Dansk Kunstnerråd har afholdt et arrangement som et led i den verserende public service-debat, og ved den lejlighed erklærede kulturminister Bertel Haarder (V) sin glæde for kultur. Det skriver Berlingske.

"Jeg har altid ment, at der var for mange nyheder og for lidt kultur. Der er jo ikke nok nyheder, og uvigtige nyheder kommer derfor til at fylde for meget. Kunst og kultur er derimod bestandigt og giver store oplevelser på mange planer," siger Bertel Haarder til Berlingske.

Udtalelsen faldt i forbindelse med arrangementet med Dansk Kunstnerråd. Her præsenterede rådet bl.a. Bertel Haarder for en række bud på en ny betegnelse for public service.

Det er en udløber af, at ministeren i august satte en kasse øl på højkant til den, der kunne finde på det bedste nye ord for public service. Dansk Kunstnerråd præsenterede i alt 30 skrevet på 30 ølflasker i en ølkasse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs