Mediefolk har stiftet alternativt public service-udvalg

En række mediefolk fra bland andre TV 2, DR, Politiken og produktionsmiljøet har stiftet alternativt public service-udvalg. Første initiativ er et debatmøde.

Med tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard i spidsen skal Kulturministeriets public service-udvalg ved årskiftet levere et oplæg til fremtidens public service.

Men parellelt med udvalgets arbejde, stiftede en række mediefolk i foråret sidste år et alternativt initiativ til ministeriets udvalg kaldet "Det Afhængige Public Service Udvalg".

"Vi er afhængige, fordi vi i bogstavelig forstand lever af public service. Men vi er også afhængige, fordi vi tror, at public service fortsat har en vigtig funktion i et moderne samfund," skriver de i en pressemeddelelse.

Udvalgets mission er "at kvalificere debatten om public service ved at tilføre nuancerede holdninger til indholdet, så det ikke alene bliver en diskussion om institutioner."

Med i udvalget er Claus Ladegaard, direktør i Det Danske Filminstitut, Thomas Breinholt (billedet), programchef i TV2, Naja Nielsen, stedfortrædende nyhedschef i DR Nyheder, Thomas Heurlin, direktør i Koncern TV Impact, Jesper Tynell, journalist i DR, Frederik Wiedemann, digital direktør i Politiken, Birgitte Fredsby, direktør i Made by Us og Ole Tornbjerg, sekretariatsleder.

Som noget af det første arrangerer udvalget et debatmøde med titlen "Nyheder og public service i den moderne medievirkelighed". Her skal et nyhedspanel diskutere, hvad public service er, "når det drejer sig om nyhedsproduktion".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også