MediaWatch

Mediefolk har stiftet alternativt public service-udvalg

En række mediefolk fra bland andre TV 2, DR, Politiken og produktionsmiljøet har stiftet alternativt public service-udvalg. Første initiativ er et debatmøde.

Med tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard i spidsen skal Kulturministeriets public service-udvalg ved årskiftet levere et oplæg til fremtidens public service.

Men parellelt med udvalgets arbejde, stiftede en række mediefolk i foråret sidste år et alternativt initiativ til ministeriets udvalg kaldet "Det Afhængige Public Service Udvalg".

 

"Vi er afhængige, fordi vi i bogstavelig forstand lever af public service. Men vi er også afhængige, fordi vi tror, at public service fortsat har en vigtig funktion i et moderne samfund," skriver de i en pressemeddelelse.

Udvalgets mission er "at kvalificere debatten om public service ved at tilføre nuancerede holdninger til indholdet, så det ikke alene bliver en diskussion om institutioner."

Med i udvalget er Claus Ladegaard, direktør i Det Danske Filminstitut, Thomas Breinholt (billedet), programchef i TV2, Naja Nielsen, stedfortrædende nyhedschef i DR Nyheder, Thomas Heurlin, direktør i Koncern TV Impact, Jesper Tynell, journalist i DR, Frederik Wiedemann, digital direktør i Politiken, Birgitte Fredsby, direktør i Made by Us og Ole Tornbjerg, sekretariatsleder.

Som noget af det første arrangerer udvalget et debatmøde med titlen "Nyheder og public service i den moderne medievirkelighed". Her skal et nyhedspanel diskutere, hvad public service er, "når det drejer sig om nyhedsproduktion".

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere