MediaWatch

S: B-breve som standard og færre postomdelinger

Færre omdelinger og B-post som standard kan være løsningen på Post Danmarks dårlige økonomi, mener S.

Foto: Niels Busch / Post Danmark

En ekstra dag til at bringe B-breve ud, og samtidig skal den langsomme post med ’B’ noteret ved siden af frimærket være standard. Sådan lyder de to første forslag i en tre-trins raket, som Socialdemokraterne har foreslået forud for forhandlinger mellem regeringen og partierne bag postforliget. Det skriver Politiken.

I dag er A-breve standarden. Fra nytår stiger prisen fra 10 kr. til 19 kr. for A-breve, så forbrugerne skal huske at skrive ’B’, hvis den vil undgå at betale den dyrere takst for at få brevet hurtigere omdelt.

”I de sjældne tilfælde, hvor man har behov for at sende noget fra dag til dag, skal det være et kurérlignende og noget dyrere produkt, som danskerne skal vænnes til at bruge sjældnere,” siger postordfører Christian Rabjerg Madsen (S).

Sidste punkt i rækken af forslag fra Socialdemokraterne er et krav om regulering af arbejdsforholdene for firmaer, der leverer pakker. Det skal sammen med de øvrige forslag være med til at afhjælpe Post Danmark dårlige økonomi.

Forslagene falder umiddelbart i god jord hos Dansk Folkepartis postordfører, Henrik Brodersen. Ideen om færre postdage bliver også positivt modtaget af de konservatives ordfører på området, Rasmus Jarlov, som til gengæld er forbeholden overfor at gøre B-breve til standard og tvinge overenskomster igennem på pakkeområdet.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) ønsker ikke at kommentere Socialdemokraternes forslag, men vil tage de videre drøftelser med partierne i forligskredsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs