MediaWatch

BBC giver flere budgetdetaljer end DR

Forskellen på måden DR og BBC styres på er forklaringen på, at BBC er mere åbne om sin økonomi end DR.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Den britiske public service-station BBC har modsat danske DR ingen problemer med at offentliggøre budgetdetaljer, skriver Jyllands-Posten.

Forskellen skyldes bla., at BBC bliver styret på en helt anden måde, forklarer medieforskere. Mens DR har en politisk udpeget bestyrelsen, er BBC styret gennem et mere kompliceret system, hvor ledelsen er todelt; en driftsledelse og den uafhængig bestyrelse BBC Trust, som også fungerer som kontrolorgan.

"Der er en helt anden logik i Storbritannien. Man bruger det noget ganske bestemt, som har med hele ledelsen og styringssystemet at gøre," siger medieforsker Frands Mortensen til Jyllands-Posten.

Han mener ikke, at Danmark kan få et tilsvarende system, fordi han ikke tror, at de danske politikere er klar til at slippe kontrollen med DR. Rasmis Kleis ielsen, medieforsker og forskningsleder på det journalistiske forskningscenter på Oxford Univesity i England, mener dog godt, at DR kan vælge at lægge flere budgetdetaljer frem, men at det ikke kan ske fra den ene dag til den anden.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs