MediaWatch

BBC giver flere budgetdetaljer end DR

Forskellen på måden DR og BBC styres på er forklaringen på, at BBC er mere åbne om sin økonomi end DR.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Den britiske public service-station BBC har modsat danske DR ingen problemer med at offentliggøre budgetdetaljer, skriver Jyllands-Posten.

Forskellen skyldes bla., at BBC bliver styret på en helt anden måde, forklarer medieforskere. Mens DR har en politisk udpeget bestyrelsen, er BBC styret gennem et mere kompliceret system, hvor ledelsen er todelt; en driftsledelse og den uafhængig bestyrelse BBC Trust, som også fungerer som kontrolorgan.

"Der er en helt anden logik i Storbritannien. Man bruger det noget ganske bestemt, som har med hele ledelsen og styringssystemet at gøre," siger medieforsker Frands Mortensen til Jyllands-Posten.

Han mener ikke, at Danmark kan få et tilsvarende system, fordi han ikke tror, at de danske politikere er klar til at slippe kontrollen med DR. Rasmis Kleis ielsen, medieforsker og forskningsleder på det journalistiske forskningscenter på Oxford Univesity i England, mener dog godt, at DR kan vælge at lægge flere budgetdetaljer frem, men at det ikke kan ske fra den ene dag til den anden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs