MediaWatch

BBC giver flere budgetdetaljer end DR

Forskellen på måden DR og BBC styres på er forklaringen på, at BBC er mere åbne om sin økonomi end DR.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Den britiske public service-station BBC har modsat danske DR ingen problemer med at offentliggøre budgetdetaljer, skriver Jyllands-Posten.

Forskellen skyldes bla., at BBC bliver styret på en helt anden måde, forklarer medieforskere. Mens DR har en politisk udpeget bestyrelsen, er BBC styret gennem et mere kompliceret system, hvor ledelsen er todelt; en driftsledelse og den uafhængig bestyrelse BBC Trust, som også fungerer som kontrolorgan.

"Der er en helt anden logik i Storbritannien. Man bruger det noget ganske bestemt, som har med hele ledelsen og styringssystemet at gøre," siger medieforsker Frands Mortensen til Jyllands-Posten.

Han mener ikke, at Danmark kan få et tilsvarende system, fordi han ikke tror, at de danske politikere er klar til at slippe kontrollen med DR. Rasmis Kleis ielsen, medieforsker og forskningsleder på det journalistiske forskningscenter på Oxford Univesity i England, mener dog godt, at DR kan vælge at lægge flere budgetdetaljer frem, men at det ikke kan ske fra den ene dag til den anden.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs