MediaWatch

Danmark går efter Tour de France-start i 2018

Erhvervs- og Vækstministeriet går målrettet efter at verdens største cykelløb til Danmark. Lander ministeriet startskuddet på turen, er det indre Københavns gader, som skal lægge brosten til arrangementet.

Danmark lægger billet ind på startskuddet for Tour de France. | Foto: Christophe Ena

Danmark byder ind på at afholde cykelløbet Tour de France i 2018.

Regeringen, regioner og kommuner er på et møde blevet enige om at byde ind på de tre første etaper af verdens største cykelløb i 2018.

Den ambitiøse plan blev afsløret på et pressemøde fredag klokken 17.15 i Erhvervs- og Vækstministeriet.

"Vi går efter at få Tour de France til Danmark i 2018. Det er en kæmpe stor begivenhed, den tredjestørste sportsbegivenhed efter OL og VM i fodbold. Det vil give en enorm eksponering," siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Han fortæller endvidere, løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, kommer til Danmark den 26. november, hvor han skal mødes med ham og Københavns overborgmester, Frank Jensen.

"Han skal også møde statsministeren, og vi skal forsøge at overbevise ham om, at Danmark kan løfte opgaven," siger Troels Lund Poulsen.

Hensigten er, at indre København skal lægge veje til løbets indledende prolog, inden de efterfølgende etaper skal køres fra Roskilde til Odense og derefter fra Vejle til Sønderborg.

Tour de France har for vane at starte uden for Frankrigs grænser. I 2015 blev etapeløbet indledt i hollandske Utrecht.

Åbningen af Tour de France er en dyr affære, der kan løbe op i nærheden af 100 millioner kroner.

Til gengæld vil Danmark og de danske start- og målbyer være sikret omtale i store dele af verden.

Danmark har tidligere afviklet de første etaper af det italienske etapeløb Giro d'Italia. I 2012 var Giroen forbi Herning og Horsens.

Danmark var desuden vært for VM i landevejscykling i 2011, der blev afholdt i København og Nordsjælland.

Troels Lund Poulsen henviser til, at det viste sig at være en god forretning at afholde VM i 2011 samt de første etaper af Giro d'Italia.

Top 20: Touren kører sikre seertal hjem på ustabile sommerdage

Danskerne bruger mere tid på Tour de France

Medie: Tysk tv tager Tour De France til nåde

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs