MediaWatch

Medieforsker: Public service-udvalget er en narresut

Danske medier og medieforsker nærer ikke store forventninger til public service-udvalgets arbejde.

Foto: Ilan Brender

8 ud af 10 medlemmer af public service-udvalget har tilknytning til DR. Samtidig har udvalget ingen penge til at undersøge DR's indflydelse på det private marked, ligesom det specifik er blevet bedt om ikke at diskutere licensen.

Derfor nærer medieforsker ved Aarhus Universitet Frands Mortensen ikke store forventninger til udvalgets arbejde, siger han til Jyllands-Posten.

"Det var en luns, Jelved gav de borgerlige for at få dem med i medieforliget, men jeg er bange for, at public service-udvalget næppe får den store betydning. Den kyniske betragtning er, at public service-udvalget er en narresut," siger Frans Mortensen til Jyllands-Posten.

Også Danske Medier er skeptiske over for udvalgets arbejde. Særligt bekymrer antallet af medarbejdere med tilknytning til DR, siger direktør for Danske Medie, Ebbe Dal.

Udvalgets formand Connie Hedegaard mener ikke, at DR-tilknytningen er et problem og henviser til, at mange af medlemmerne også har været omkring TV 2 og dagbladene.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs