MediaWatch

USA truer Telia med en milliardbøde for korruption i Asien

En sag om mulig korruption i Usbekistan kan ende med en gigantisk bøde til den svensk-finske telekoncern.

Foto: Henning Hjorth/Polfoto/Arkiv

Amerikanske myndigheder truer Teliasonera med en milliardbøde som følge af en større korruptionsskandale i Usbekistan. Det siger kilder til det svenske medie SvD Näringsliv.

Den svensk-finske telekoncern Teliasonera har flere gange været under beskydning for sine aktiviteter i Asien. Der har blandt andet været rapporter om, at Telia havde betalt 2 mia. svenske kr. til et skuffeselskab med forbindelser til Usbekistans diktatur.

Telia har sammen med russiske Mobile Telesystems og russisk-norske Vimpelcom, som delvist ejes af Telenor, angiveligt givet hundrede millioner af dollar til mellemmænd, som kontrolleres af Gulnara Karimova, der er datter af Usbekistans præsident, Islam Karimov.

Ifølge SvD Näringslivs kilder kan erstatningskravet fra de amerikanske myndigheder komme til at lyde på op imod 8 mia. svenske kroner fordelt på de tre selskaber.

Teliasonera er gået i dialog med den amerikanske anklagemyndighed, Department of Justice, om den forventede milliardbøde. Telenor, der altså også er involveret i sagen, meddelte mandag, at det gerne vil af med sin aktiepost i Vimpelcom.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs