MediaWatch

Partier skifter ud på medieposten

Tre partier skifter medieordførere, inden Folketinget for alvor er kommet i gang efter valget.

Naser Khader (th.) overtager medieordfører-posten i Konservative fra Brian Mikkelsen (tv.). | Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto

Der er nye ansigter på medieordfører-posten Konservative, Radikale og Venstre, skriver Danske Medier.

De Konservative har efter en konstituering på partiets sommermøde overdraget posten som medieordfører til Naser Khader fra Brian Mikkelsen.

Hos Radikale går medieordfører Zenia Stampe på barselsorlov. Hun erstattes både i Folketinget og som medieordfører af Rasmus Helveg Petersen, som ikke blev valgt ind i Folketinget ved valget i juni.

Efter valget meddelte Venstre, at den nyvalgte Britt Bager skulle være både kultur- og medieordfører, men siden er posten overdraget til Morten Løkkegaard, som repræsenterer regeringspartiet i mediespørgsmål.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs