MediaWatch

Enhedslisten spørger til hemmelige agenter i DR

Efterretningstjeneste vil hverken be- eller afkræfte spørgsmål fra folketingsmedlem fra Enhedslisten, om tjenesten har hemmelige agenter i DR.

Foto: Christian Klindt Sølbeck/Polfoto

Har DR hemmelige efterretningsagenter på lønningslisten?

Det spørgsmål stiller Enhedslistens folketingsmedlem Christian Juhl sig efter at have set thrilleren "Idealisten" om DR-journalisten Poul Brinks Cavling-vindende afsløring af Thule-sagen. Filmen viser nemlig, at en DR-kollega tilknyttet efterretningstjenesten undervejs forsøgte at overtale Poul Brink til at droppe historien.

Derfor har Christian Juhl spurgt forsvarsminister Nicolai Wammen (S), hvad ministeren kan oplyse om antal, ansættelsesvilkår, aflønnings- og pensionsforhold samt arbejdsopgaver for medarbejdere i Danmarks Radio, der er tilknyttet Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), skriver dr.dk.

Knap en måned efter har Christian Juhl fået svar på sit spørgsmål.

"FE (Forsvarets Efterretningstjeneste, red.) kan hverken be- eller afkræfte, hvorvidt der er personer med ansættelse uden for FE, som måtte være tilknyttet FE," oplyser FE i svaret.

Ifølge dr.dk har det ikke været muligt at få DR's direktions kommentar til Christian Juhls spørgsmål.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs