MediaWatch

Opbakning til grønlandsk mediehus i mediestøtte-sag

Det grønlandske landstings juridiske afdeling mener, at det er i stid med reglerne, når landsstyret fortsat nægter at udbetale mediesøtte til grønlandsk avis.

Det er i strid med reglerne, når det grønlandske landsstyre Naalakkersuisut fortsat nægter at udbetale de 2,5 mio. kr. til Mediehuset Sermitsiaq.AG, som et flertal i Grønlands Landsting har bevilget på finansloven for 2014.

Det vurderer landstingets juridiske afdeling i et internt responsum til landstingets finansudvalg, skriver Sermitsiaq.

"Naalakkersuisut er forpligtet til at anvende midlerne (og at anvende dem fuldt ud), såfremt der findes ansøgere, som lever op til de fastsatte betingelser," lyder det.

Bevillingen på de 2,5 mio. kr. er vedtaget af Landstinget som en del af finansloven for 2014. Tabet af statstilskuddet ramte Sermitsiaq.AG hårdt på bundlinjen i 2014. SermitsiaqAG kom ud af 2014 med et overskud efter skat på 250.000 kr. mod 3,65 mio. kr. i 2013.

Det grønlandske selvstyres begrundelse for ikke at tildele avisen støtte er, at udgiveren (Fonden Sermitsiaq.AG) de seneste tre år har haft et overskud på 5,7 mio. kr. eksklusiv tilskud og 11,2 mio. kr. medregnet tilskuddet og derfor ikke har behov for økonomisk hjælp fra staten.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs