MediaWatch

Opbakning til grønlandsk mediehus i mediestøtte-sag

Det grønlandske landstings juridiske afdeling mener, at det er i stid med reglerne, når landsstyret fortsat nægter at udbetale mediesøtte til grønlandsk avis.

Det er i strid med reglerne, når det grønlandske landsstyre Naalakkersuisut fortsat nægter at udbetale de 2,5 mio. kr. til Mediehuset Sermitsiaq.AG, som et flertal i Grønlands Landsting har bevilget på finansloven for 2014.

Det vurderer landstingets juridiske afdeling i et internt responsum til landstingets finansudvalg, skriver Sermitsiaq.

"Naalakkersuisut er forpligtet til at anvende midlerne (og at anvende dem fuldt ud), såfremt der findes ansøgere, som lever op til de fastsatte betingelser," lyder det.

Bevillingen på de 2,5 mio. kr. er vedtaget af Landstinget som en del af finansloven for 2014. Tabet af statstilskuddet ramte Sermitsiaq.AG hårdt på bundlinjen i 2014. SermitsiaqAG kom ud af 2014 med et overskud efter skat på 250.000 kr. mod 3,65 mio. kr. i 2013.

Det grønlandske selvstyres begrundelse for ikke at tildele avisen støtte er, at udgiveren (Fonden Sermitsiaq.AG) de seneste tre år har haft et overskud på 5,7 mio. kr. eksklusiv tilskud og 11,2 mio. kr. medregnet tilskuddet og derfor ikke har behov for økonomisk hjælp fra staten.

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs