MediaWatch

TDC's norske tv-opkøb vinder markedsandele

Internet- og tv-distributøren Get, som TDC opkøbte i stor milliardhandel, kaprede markedsandele i Norge i 2014.

TDC's nylige norske opkøb, internet- og tv-distributøren Get, tog igen i 2014 markedsandele på sit hjemlige marked inden for begge hovedområder.

I 2014 havde Get 16,4 pct. af kunderne inden for faste bredbåndsforbindelse, mens markedsandelen inden for tv-signaler var på 18,9 pct. Det var løft på henholdsvis 1,1 pct.point og 0,3 pct.point i forhold til 2013.

Det viser tal fra det norske teletilsyn ifølge en pressemeddelelse fra TDC.

Henter kunder

TDC annoncerede købet af Get for 12,5 mia. kr. i september 2014 og fik det på plads en måneds tid senere. I første omgang førte det til negative reaktioner fra aktiemarkedet, der sendte TDC-aktien mere end 10 pct. ned på én dag, mens også analytikere og kreditvurderingsbureauer udtalte sig kritisk.

Siden har teleaktien dog genvundet det tabte, og i regnskabet for første kvartal 2015 var Get en af de positive historier, da det bidrog til et indtjeningsløft i TDC Norges forretning til 349 mio. kr. fra 41 mio. kr.

"Det er lykkedes rigtigt flot med at få flere kunder ind og samtidig sælge flere services til eksisterende kunder. Forretningen bliver løftet på alle cylindere og alle parametre. Indtjeningen i Get er øget med 10 pct., og det er meget bemærkelsesværdigt," sagde TDC's finansdirektør, Pernille Erenbjerg, til Ritzau Finans efter regnskabet i starten af maj.

Stor forskelle på markeder

Hun fortalte samtidig, at der er stor forskel på markedet for tv- og bredbånd i Norge og det i Danmark, som er langt mere konkurrencepræget.

"Markedet er selvfølgelig et andet end i Danmark, men det var også et af rationalerne bag vores opkøb af Get, men når det er sagt, så lykkes Get med at vokse mere end de tilsvarende virksomheder. Så de gør det godt i et godt marked," sagde Pernille Erenbjerg.

TDC forventer vækstrater i samme niveau i de kommende kvartaler.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs